Αγγλικά: Η Διαχρονική Αξία Στην Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και τα παιδιά που δεν αγαπούν τόσο τις ξένες γλώσσες, “συμπαθούν” ιδιαίτερα τα αγγλικά. Ίσως γιατί τα συναντούν συχνά στην καθημερινότητά τους ή τα ακούν στις ταινίες και απολαμβάνουν να καταλαβαίνουν αυτό που μόλις άκουσαν… Σε κάθε περίπτωση τα αγγλικά παραμένουν τα αγαπημένα των παιδιών και φυσικά των γονιών!

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Kinnick υποστηρίζουν πως τα αγγλικά αποτελούν πράγματι τη διαχρονική αξία στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών. Αρχικά υπάρχει η απαραίτητη κατάρτιση των δασκάλων για κάθε είδος διδασκαλίας, από την παραδοσιακή μέχρι τη βιωματική που συστήνουμε και εφαρμόζουμε. Η εκπαίδευση των καθηγητών είναι άλλωστε ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την ξένη γλώσσα που θα μάθει (ς) αλλά και για το φροντιστήριο που θα επιλέξεις.

Στη συνέχεια τα αγγλικά είναι η «γλώσσα- διαβατήριο» για προσωπικούς, ψυχαγωγικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς στόχους. Αν μιλήσεις αγγλικά, θα σε καταλάβουν περίπου 450.000.000 άνθρωποι σε 55 διαφορετικές χώρες του κόσμου (τουλάχιστον)! Κι αυτά είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία, με τους 1 στους 5 να μιλούν ή έστω να καταλαβαίνουν την αγγλική γλώσσα. Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο μία πληροφορία που προκύπτει από έρευνες, ότι οι ισπανόφωνοι ομιλητές ανά τον κόσμο πρόκειται να ξεπεράσουν σε πολύ λίγα χρόνια εκείνους στα αγγλικά… Ενδιαφέρουσα παράμετρος για το μέλλον!

Επιστρέφοντας στη δύναμη των αγγλικών, για σκέψου σε τι γλώσσα αναζητούμε πλέον το οτιδήποτε στο διαδίκτυο; Πάνω από το 80% των ιστοσελίδων είναι στα αγγλικά! Τα αγγλικά επομένως είναι, εκτός των άλλων, και η γλώσσα του ίντερνετ.

Μέχρι τώρα λοιπόν έχουμε τα διεθνή αγγλικά, τα ακαδημαϊκά αγγλικά και τα αγγλικά του διαδικτύου. Αυτό σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές και εργασία, περισσότερη επικοινωνία με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, περισσότερη ενημέρωση και πρόσβαση στην πληροφορία, περισσότερη ευελιξία σε κάθε τομέα της ζωής. Σε αυτά ερχόμαστε να προσθέσουμε και την ψυχαγωγία. Όποιο κι αν είναι το χόμπι σου- χορός, μουσική, σινεμά, ταξίδια, αθλητισμός, μόδα- τα αγγλικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα τα συναντάς και σε ορολογία.

Τα αγγλικά κατέχουν δικαίως την κυρίαρχη θέση στις ξένες γλώσσες, αφού είναι η γλώσσα της επιστήμης, του βιβλίου, των επιχειρήσεων, της ραδιοεπικοινωνίας, της αεροναυτιλίας, της ναυτιλίας, της μόδας, της πολιτικής, της λογοτεχνίας, του διαδικτύου, των χόμπι, των σπουδών και για όλα τα παραπάνω, και της εργασίας- καριέρας.

About Author

Related posts

Kinnick Summer Party & Survivor στο Πάρκο Ασυρμάτου

Πάρκο Ασυρμάτου Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 6 το Απόγευμα. Ένα πάρτυ σε εξωτερικό χώρο έχει ταυτότητα ! Είναι ένα πάρτυ δυναμικό, περιπετειώδες, υπερκινητικό με … σκληρές (!) δοκιμασίες, δηλαδή με λίγα λόγια ένα πάρτυ SURVIVOR !! – Εντυπωσιακή πίστα survivor – Φουσκωτός πύργος αναρρίχησης – Φουσκωτά Κάστρα για πολύ...

Read More

Sign Language

During my summer holidays I unfortunately came down with the flu due to carelessness and my sore throat prevented me from talking. Throughout the duration of my sickness I occasionally wanted to communicate with my relatives and the only way I could do so was by signing, well rather...

Read More

Why Is Friday the 13th Believed to Be Unlucky?

Well, actually, no one knows why it is considered an unlucky day but people have their theories. From Jesus’ Crucifixion to Norse mythology and execution dates, here’s how Friday the 13th got its unlucky label. First of all, the number 13 and the day Friday have always been thought...

Read More