Δημιουργικές ομάδες

Οι μαθητές των σχολείων μας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις ομάδες (clubs) που δραστηριοποιούνται στα σχολεία μας. Πέραν του εβδομαδιαίου προγράμματος τους μπορούν να επιλέξουν μία ή περισσότερες ομάδες.

Στόχος όλων των ομάδων μας είναι να διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών μας και να τους προσφέρουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες δεξιότητες και τα ταλέντα τους με ευχάριστο, δημιουργικό τρόπο χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα την ξένη γλώσσα που διδάσκονται.

Κάθε παιδί έχει μία δημιουργική και καλλιτεχνική πλευρά. Αυτή ακριβώς θέλουμε να ανακαλύψουμε και να καλλιεργήσουμε μέσω αυτής της ομάδας. Μέσω της δημιουργίας αναπτύσσουν και καλλιεργούν σημαντικές δεξιότητες κοινωνικές, συναισθηματικές, αυτό-έκφρασης και επικοινωνίας. Η τέχνη διευρύνει τις ικανότητες αλληλοεπίδρασης με το περιβάλλον τους.

Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες έρχονται σε επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούν τα δικά τους καλλιτεχνήματα χρησιμοποιώντας την ανεξάντλητη φαντασία τους και συνδυάζοντας υλικά και χρώματα. Κατασκευές και χειροτεχνίες παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις συναντήσεις των μελών της ομάδας.

Την ίδια στιγμή, η εκπαιδευτική ρομποτική και η τρισδιάστατη εκτύπωση οδηγούν τα παιδιά να σκέφτονται πιο σύνθετα. Μέσα από την παιδική περιέργεια οδηγούνται στη γνώση, την εμπειρία, την εξοικείωση με την τεχνολογία από νωρίς και το ενδιαφέρον για τον κόσμο της επιστήμης.

Το environmental club αποτελεί παράδοση στα σχολεία μας. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας απέναντι στο περιβάλλον ξεκινά από τα νηπιακά μας τμήματα.

Τα μέλη του υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της οικογένειας Kinnick και εξειδικευμένων δασκάλων μαθαίνουν να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον όπου ζουν και μεγαλώνουν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από βιωματικές δράσεις, projects, κατασκευές και παρουσιάσεις στην αγγλική γλώσσα.

Μέσα από πολλαπλά ερεθίσματα έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον στο οποίο ζουν, καλλιεργούν την εθελοντική έκφραση και αναπτύσσουν τη σημασία της ομαδικής προσφοράς.

 

Μέσα από αυτήν την ομάδα τα μέλη της περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους παίζοντας ενώ ταυτόχρονα εκφράζονται στην ξένη γλώσσα. Οι συμμετέχοντες έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και απεριόριστη διάθεση παιχνιδιού.

Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες οι μαθητές μας εξασκούν τα αγγλικά τους, εκφράζονται και επικοινωνούν.

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει puzzles, εκπαιδευτικά παιχνίδια και παιχνίδια ρομποτικής ενώ δεν λείπουν τα παιχνίδια λέξεων.

Σε αυτήν την ομάδα, θα αγαπήσουμε το διάβασμα! Με παραμύθια για τους μικρότερους και λογοτεχνία για τους μεγαλύτερους.

Μέσω αυτής της δραστηριότητας, τα παιδιά σας θα αγαπήσουν περισσότερο το βιβλίο και θα γνωρίσουν την ξένη γλώσσα που έχουν επιλέξει να μάθουν με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η ξενόγλωσση λογοτεχνία θα προσφέρει στα παιδιά την δυνατότητα να μάθουν να χειρίζονται τις δομές της ξένης γλώσσας με βιβλία από όλο τον κόσμο! Επιπρόσθετα οφέλη είναι η εξοικείωση με τον σωστό επιτονισμό στην ξένη γλώσσα και την ορθή προφορά, καθώς η ανάγνωση και η ανάλυση των επιλεγμένων αποσπασμάτων γίνεται από φυσικούς ομιλητές (native speakers).

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας γίνεται:

  • Γνωριμία με ξένους συγγραφείς
  • Πρόσκληση ομιλητών.
  • Παρακολούθηση κινηματογραφικών ή θεατρικών παραστάσεων.
  • Επισκέψεις σε συναφείς, με το θέμα του βιβλίου, χώρους: εκθέσεις, μουσεία.

Στα σχολεία μας έχουμε αντιληφθεί από πολύ νωρίς τη σημασία της σωστής χρήσης της γλώσσας που διδάσκουμε στους μαθητές μας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να επικοινωνήσουν στην Αγγλική γλώσσα όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Τα μέλη αυτή της ομάδας, χρησιμοποιώντας τα θέματα των εκθέσεων και των project, εξασκούν τον προφορικό λόγο, παίρνουν μέρος σε συζητήσεις και βελτιώνουν την προφορά τους.

Η χρήση της ξένης γλώσσας γίνεται αβίαστα και βιωματικά ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η αυτοπεποίθησή των μαθητών μας.

Η βιωματική εκπαίδευση μέσα από το θέατρο.

Το θέατρο και η υποκριτική αποτελούν δύο από τους αποτελεσματικότερους τρόπους ανάπτυξης και καλλιέργειας του ανθρώπου και του πνεύματος. Το θεατρικό παιχνίδι προσφέρει στα παιδιά την ελευθερία να εκφραστούν, να αλληλεπιδράσουν και να αντιδράσουν στα διάφορα ερεθίσματα που τους δίνονται. Επίσης, τα παιδιά όντας μέλη μιας θεατρικής ομάδας κοινωνικοποιούνται, αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτενέργεια, ενώ παράλληλα γνωρίζουν καλύτερα και εξοικειώνονται με το χώρο της τέχνης.

Μέσα από τη μελέτη των θεατρικών αποσπασμάτων οι μαθητές κατακτούν γλωσσικές και εκφραστικές ικανότητες, αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και μαθαίνουν πώς να λειτουργούν σε μια ομάδα. Την ίδια στιγμή εξασκούν την ξένη γλώσσα που μαθαίνουν και βελτιώνουν την προφορά τους .Το παιχνίδι συνδέεται με τις ανάγκες του μαθητή για την κατανόηση του κόσμου και την εκπλήρωση των επιθυμιών του μέσα από αυτό.

Οι μαθητές, με τρόπο βιωματικό  και ευχάριστο συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητες, αφομοιώνουν ό,τι μαθαίνουν μέσω:

  • Θεατρικών ασκήσεων αυτοπεποίθησης και ομαδικότητας
  • Εκφραστικού χορού – ξυπνάμε το σώμα μας και τη φωνή μας
  • Χρήση αγγλικού θεατρικού κειμένου για παιδιά και αυτοσχεδιασμών με κείμενο «Μιλάω Παίζοντας»

Οι μαθητές μας με την αστείρευτη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία τους, το κέφι και τη ζωντάνια τους συνθέτουν μέσα από την Αγγλική γλώσσα εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των σχολείων μας.

«All World Is A Stage» William Shakespeare

Επίκεντρο της βιωματικής μάθηση που προσφέρουμε είναι ο ίδιος ο μαθητής, οι ανάγκες του, οι δεξιότητες του και τα ταλέντα του.