LRN: Η νέα προσιτή πιστοποίηση Αγγλικής Γλώσσας

Η Αγγλική γλώσσα είναι αδιαμφισβήτητα όχι μόνο η πρώτη και βασική ξένη γλώσσα που μαθαίνουν οι Έλληνες μαθητές αλλά κι ένα σημαντικό εργαλείο στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι εξετάσεις LRN αποτελούν μια νέα πρόταση αξιολόγησης η οποία είναι αναγνωρισμένη τόσο από το Ofqual όσο και από τον ΑΣΕΠ.

Γιατί να επιλέξω τις εξετάσεις LRN; Τί τις κάνουν να ξεχωρίζουν;

Το LRN ξεχωρίζει γιατί μετά από διεξοδική έρευνα δημιούργησε εξετάσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα προσιτές στους μαθητές και δίνουν προτεραιότητα στον σπουδαστή. Έχοντας λάβει υπόψη του τις ανάγκες των μαθητών αλλά και την ανησυχία τόσο των καθηγητών όσο και των ιδιοκτητών των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, έχει δημιουργήσει ένα έξυπνο και σύγχρονο τεστ.

Γιατί όλοι χαρακτηρίζουν τις εξετάσεις LRN προσιτές;

Οι εξετάσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να δίνουν την ευκαιρία στους εξεταζόμενους να διαγωνίζονται χωρίς παγίδες και ιδιομορφίες αλλά κυρίως χωρίς άγχος ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν υψηλότερη απόδοση του μαθητή. Έχοντας βάση σε όλα τα επίπεδα το 50% και συμψηφίζοντας όλα τα skills χωρίς προυποθέσεις τις καθιστά ιδιαίτερα φιλικές σε όλους τους εξεταζόμενους και σε όλα τα επίπεδα.

Σε ποια επίπεδα απευθύνεται;

Οι εξετάσεις LRN διεξάγονται για τα επίπεδα B1 έως και C2. Για τα μικρότερα επίπεδα υπάρχουν οι αντίστοιχες εξετάσεις Awards.

Καλύπτοντας όλα τα επίπεδα μάθησης της Αγγλικής Γλώσσας, δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να κατακτούν σταδιακά την άριστη γνώση των Αγγλικών. Στα Kinnick English Schools πάντα ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να διαγωνιστούν ώστε να εξοικειωθούν με τη διαδικασία εξέτασης και να αποκτήσουν την απαραίτητη αυτοποεποίθηση που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν μελλοντικά στα υψηλότερα επίπεδα.

Απευθύνεται και σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες;

Φυσικά. Η συγκεκριμένη εξέταση όχι μόνο δεν αποκλείει μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες αλλά είναι φιλική προς αυτούς λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που τους χαρακτηρίζουν. Η Esolnet, εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εξέτασης στην Ελλάδα, καθοδηγεί τους καθηγητές μας για κάθε απορία που έχουν σε ότι αφορά στην αξιολόγηση αυτών των μαθητών καθόλη τη διάρκεια της προετοιμάσιας τους.

Πώς τα Kinnick English Schools γνωρίζουν τόσο καλά και αυτή την εξέταση;

Τα Kinnick English Schools ήταν τα από τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα των οποίων οι καθηγητές επιμορφώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν πάνω σε αυτή την  καινοτόμο εξέταση του Βρετανικού φορέα και από την πρώτη κιόλας εξεταστική περίοδο αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Esolnet. Η Esolnet εμπιστεύτηκε την εμπειρία των 40 και πλέον ετών μας στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας.

Ποιες είναι οι καινοτομίες των εξετάσεων LRN;

Η καινοτομία χαρακτηρίζει σχεδόν όλα τα μέρη της συγκεκριμένης εξέτασης. Αρχικά, όλα τα επιμέρους μέρη της εξέτασης δίνονται εξ αρχής στους εξεταζόμενους. Με αυτό τον τρόπο, έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν το χρόνο τους και να επιστρέψουν όσες φορές χρειαστεί σε κάθε μέρος του τεστ ώστε να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν ό, τι χρειάζεται.

Ειδικότερα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς δίνεται το Syllabus για την προφορική εξέταση (Speaking) και της εξεταστικής του Ιανουαρίου και της εξεταστικής του Ιουνίου ενώ 2 εβδομάδες πριν τις προγραμματισμένες προφορικές εξετάσεις αποστέλλονται ακόμα πιο λεπτομερείς σημειώσεις.

Σε ότι αφορά στην κατανόηση προφορικού λόγου (Listening), όλα τα μέρη ακούγονται 2 φορές ενώ το τρίτο μέρος το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο και με την παραγωγή γραπτού λόγου (Writing) ακούγεται 3 φορές δίνοντας τη δυνατότητα στους εξεταζόμενους να κρατούν σημειώσεις που θα τους φανούν χρήσιμες για την παραγωγή του πρώτου θέματος στο γραπτό λόγο. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι δε βαθμολογούνται οι σημειώσεις αυτές.

Τέλος, σε όλες τις εξετάσεις προσφέρεται δωρεάν επανεξέταση καθώς επίσης οι εξεταζόμενοι των Awards που επιτυγχάνουν έχοντας άριστο γραπτό (Gold Distinction) επιβραβεύονται με δωρεάν εξέταση στο επόμενο επίπεδο.

 

Δείτε εδώ το LRN Format

About Author

Related posts

Sign Language

During my summer holidays I unfortunately came down with the flu due to carelessness and my sore throat prevented me from talking. Throughout the duration of my sickness I occasionally

Read More