Χριστούγεννα: Μία Γιορτινή Αφορμή Για Ξένες Γλώσσες

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν πολλά για μικρούς και μεγάλους. Για εμάς είναι μία οικογενειακή γιορτή, που μας αρέσει να γιορτάζουμε με τους μαθητές μας στα Kinnick English Schools.

Έτσι έχουμε ετοιμάσει μία σειρά δραστηριοτήτων με χρωμοσελίδες, χειροτεχνίες, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και εκθέσεις, μαγειρέματα, τραγούδι και χορό, εορταστικά events στο χώρο των Σχολείων μας και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Τι θα λέγατε να αντιμετωπίσετε κι εσείς τα φετινά Χριστούγεννα ως μία καλή αφορμή για ξένες γλώσσες; Σε αυτή τη λογική μπορείτε να εξασκήσετε τα αγγλικά των παιδιών στη χριστουγεννιάτικη καθημερινότητα, αλλά και να ανακαλύψετε την ξένη γλώσσα που θα απογειώσει την καριέρα σας το 2018!


Εξασκούμε Τα Αγγλικά Μας Τα Χριστούγεννα

Έχετε 15- τουλάχιστον- ημέρες για να εντάξετε τα αγγλικά στη χριστουγεννιάτικη καθημερινότητα των παιδιών. Αρχικά τους το παρουσιάζετε σαν ένα γιορτινό παιχνίδι, που θα διαρκέσει όσο και τα Χριστούγεννα, μέχρι δηλαδή να έρθει ο Άγιος Βασίλης στο σπίτι ή αλλιώς… ο Santa Claus. Κάθε μέρα θα μαθαίνετε και θα λέτε μία συγκεκριμένη φράση ή λέξη- ανάλογα με την ηλικία του παιδιού- στα αγγλικά. Στη συνέχεια θα ετοιμάσετε παρέα τις αγγλικές ευχές που θα ανταλλάξετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ώστε να τις φωνάξετε μαζί δυνατά όταν έρθει αυτή η μέρα.

christmas 1

Η καθημερινότητα μπορεί να γίνει ακόμη πιο χριστουγεννιάτικη, με τα παραμύθια και τη μαγειρική. Μυήστε τα παιδιά στον κόσμο του παραμυθιού, διαβάζοντάς τους ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι στα αγγλικά. Αν μάλιστα το παιδί είναι λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία, μπορείτε να δείτε και πολλές γιορτινές ταινίες στα αγγλικά. Την ώρα της μαγειρικής τώρα, ζητήστε από το παιδί να πει δυνατά την αντίστοιχη αγγλική λέξη (Christmas cake, cookies, gingerbread).

christmas 5

Τις Παραμονές πείτε τα κάλαντα κι άλλα χαρούμενα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα αγγλικά. Κι αν δε θέλετε να παραβλέψετε τις ελληνικές παραδόσεις, απλά βρείτε το αγγλικό τραγουδάκι των φετινών γιορτών που σας αρέσει να τραγουδάτε παρέα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ενδιαφέρον έχει ακόμη να μιλήσετε στα παιδιά για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και τις παραδόσεις άλλων χωρών του κόσμου. Έτσι οι ξένες γλώσσες λειτουργούν αυτόματα κι ως ένας δίαυλος γνωριμίας με τον πολιτισμό και διαφορετικές κουλτούρες.

Τέλος ζητήστε από τα παιδιά να γράψουν το φετινό γράμμα ή ένα μικρό μήνυμα στον Άη Βασίλη και στα αγγλικά.

dear santa

Οι Ξένες Γλώσσες Είναι Στα Resolutions Της Νέας Χρονιάς

Η λίστα των resolutions για τη νέα χρονιά περιλαμβάνει και κάποιους προσωπικούς στόχους. Μέσα σε αυτούς είναι και οι επαγγελματικοί, μ’ εμάς να ονειρευόμαστε την καριέρα μας να απογειώνεται.

Για να πετύχουμε αυτή τη θεαματική πρόοδο, πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε και μετά να δούμε πως θα το εφαρμόσουμε. Οι ξένες γλώσσες είναι ένα από τα «όπλα» που ψάχνουμε, προκειμένου να πάμε την εταιρεία μας και στο εξωτερικό, να διεκδικήσουμε μία προαγωγή ή έναν πελάτη στο εξωτερικό. Όλα κρίνονται στην επικοινωνία και την ουσία αυτών που θα παρουσιάσουμε. Και η γλώσσα είναι το μέσο, για να κάνουμε την άψογη παρουσίαση μίας ιδέας.

Τα Kinnick English Schools εστιάζουν στο business κομμάτι και παρέχουν τη δυνατότητα ομαδικών ή ιδιαίτερων μαθημάτων αγγλικών, γερμανικών, γαλλικών, ισπανικών και ιταλικών ώστε να αντιμετωπίσετε γρήγορα κι αποτελεσματικά κάθε business case που προκύπτει και αρχικά σας δυσκολεύει.

Καλή χρονιά!

About Author

Related posts

Kinnick Summer Party & Survivor στο Πάρκο Ασυρμάτου

Πάρκο Ασυρμάτου Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 6 το Απόγευμα. Ένα πάρτυ σε εξωτερικό χώρο έχει ταυτότητα ! Είναι ένα πάρτυ δυναμικό, περιπετειώδες, υπερκινητικό με … σκληρές (!) δοκιμασίες, δηλαδή με λίγα λόγια ένα πάρτυ SURVIVOR !! – Εντυπωσιακή πίστα survivor – Φουσκωτός πύργος αναρρίχησης – Φουσκωτά Κάστρα για πολύ...

Read More

Sign Language

During my summer holidays I unfortunately came down with the flu due to carelessness and my sore throat prevented me from talking. Throughout the duration of my sickness I occasionally wanted to communicate with my relatives and the only way I could do so was by signing, well rather...

Read More

Why Is Friday the 13th Believed to Be Unlucky?

Well, actually, no one knows why it is considered an unlucky day but people have their theories. From Jesus’ Crucifixion to Norse mythology and execution dates, here’s how Friday the 13th got its unlucky label. First of all, the number 13 and the day Friday have always been thought...

Read More