Πώς Να Επιλέξω Το Κατάλληλο Κέντρο Ξένων Γλωσσών;

Έφτασε η στιγμή που αποφασίσατε να ξεκινήσετε μία νέα ξένη γλώσσα για το παιδί σας, ίσως με το παιδί σας ή απλά για τον εαυτό σας! Τώρα περνάτε στη φάση «πως θα διαλέξω το κατάλληλο Κέντρο Ξένων Γλωσσών;». Η αλήθεια είναι πως τα κριτήρια επιλογής διαφέρουν. Δηλαδή μπορεί για κάποιον να έχει ιδιαίτερη σημασία η απόσταση του φροντιστηρίου από το σπίτι του.

Όσον αφορά όμως την ποιότητα της διδασκαλίας, που σχετίζεται άμεσα με την απόδοση και την επίτευξη του στόχου σας, τα κριτήρια επιλογής είναι συγκεκριμένα.

1. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζει. Πόσο ποιοτικό, σύγχρονο και αποδοτικό είναι.
2. Το πρόγραμμα σπουδών και δραστηριοτήτων, που κινούν το ενδιαφέρον και προσφέρουν μία πιο σφαιρική γνώση της γλώσσας.
3. Η εμπειρία και κατάρτιση των καθηγητών.
4. Ο διαχωρισμός των τμημάτων. Για παράδειγμα αν γίνεται βάσει ηλικίας ή μετά από κάποιο τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων.
5. Το περιβάλλον και το προσωπικό, που διαθέτει να είναι κατάλληλο για εσάς.
6. Τα σχόλια και reviews των μαθητών και άλλων γονέων στα Social Media ή την ιστοσελίδα του υποψηφίου Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Συνήθως στην ιστοσελίδα βρίσκετε κάποια testimonials.
7. Ο ετήσιος αριθμός των επιτυχόντων, τον οποίο θα πρέπει να αξιολογείτε αναλογικά με τον αριθμό παιδιών και την βαθμολογία της επιτυχίας των μαθητών.
8. Η εμφάνιση και συντήρηση του χώρου. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που δείχνουν πόσο οι υπεύθυνοι φροντίζουν το σχολείο τους.
9. Το κόστος και οι προσφορές. Η ομάδα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών δεν υποστηρίζει τη μαζική εγγραφή μέσω κάποιων προσφορών, γιατί το αντικείμενό μας αφορά ένα μέρος της παιδείας. Οπότε φροντίζουμε να διατηρούμε καθόλα τη διάρκεια του έτους προσιτές τιμές.
10. Σημαντική παράμετρο αποτελεί επίσης η τεχνογνωσία και τα μέσα που διαθέτει το φροντιστήριο στην κάθε αίθουσα διδασκαλίας.


Bonus info

Αν είστε γονέας παρατηρείτε τη συνεχή εξέλιξη και αξιολόγηση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών που επιλέξατε. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω προγραμματισμένων συναντήσεων με τους καθηγητές , τη διεύθυνση, τους γονείς, αλλά και μέσω τακτικών τεστ στα παιδιά.


Συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη

Αυτό το κριτήριο το θεωρούμε εξίσου καθοριστικό με την κατάρτιση και τα μέσα διδασκαλίας. Γιατί; Όταν ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών έχει πρόγραμμα δραστηριοτήτωνασχολείται περισσότερο και ίσως πιο εξατομικευμένα με τα παιδιά. Προάγει την ομαδικότητα και κοινωνικότητα με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν το παιδί να ανακαλύψει τα ταλέντα και την κλίση του.

Σε κάθε περίπτωση μία επίσκεψη στον χώρο και μία συζήτηση με τους υπευθύνους και καθηγητές είναι απαραίτητη για την κατάλληλη επιλογή!

About Author

Related posts

Kinnick Summer Party & Survivor στο Πάρκο Ασυρμάτου

Πάρκο Ασυρμάτου Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 6 το Απόγευμα. Ένα πάρτυ σε εξωτερικό χώρο έχει ταυτότητα ! Είναι ένα πάρτυ δυναμικό, περιπετειώδες, υπερκινητικό με … σκληρές (!) δοκιμασίες, δηλαδή με λίγα λόγια ένα πάρτυ SURVIVOR !! – Εντυπωσιακή πίστα survivor – Φουσκωτός πύργος αναρρίχησης – Φουσκωτά Κάστρα για πολύ...

Read More

Sign Language

During my summer holidays I unfortunately came down with the flu due to carelessness and my sore throat prevented me from talking. Throughout the duration of my sickness I occasionally wanted to communicate with my relatives and the only way I could do so was by signing, well rather...

Read More

Why Is Friday the 13th Believed to Be Unlucky?

Well, actually, no one knows why it is considered an unlucky day but people have their theories. From Jesus’ Crucifixion to Norse mythology and execution dates, here’s how Friday the 13th got its unlucky label. First of all, the number 13 and the day Friday have always been thought...

Read More