Οι γονείς αναρωτιούνται συχνά για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος εκμάθησης μίας ξένης γλώσσας για το παιδί τους. Λαμβάνουν πλέον ως δεδομένο ότι η ξένη γλώσσα αποτελεί προϋπόθεση για την εξέλιξη και επιτυχία, αφού είναι ένα πολύτιμο εφόδιο. Το ζήτημά τους τώρα είναι, αν το σχολείο αρκεί για τις ξένες γλώσσες;
Υπάρχουν αρκετά άρθρα που μιλούν για την ανεπάρκεια της δημόσιας εκπαίδευσης. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Kinnick όμως θα προσεγγίσουν το θέμα από μία διαφορετική οπτική.
Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής φροντιστηρίου ξένων γλωσσών;
1) Το σύστημα εκμάθησης
2) Ο αριθμός των ξένων γλωσσών που μαθαίνει το παιδί
3) Ο χρόνος εκμάθησης
4) Το οικονομικό κόστος
5) Η κατάρτιση των καθηγητών
6) Η εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης
Οι εξωσχολικές δραστηριότητες ενός παιδιού είναι πολλές. Θέλουμε το παιδί μας να έχει χρόνο για παιχνίδι, αλλά να μαθαίνει και χρήσιμα πράγματα που θα τον εξελίξουν και που τελικά αποτελούν επένδυση για το μέλλον του. Όπως δηλαδή είναι οι ξένες γλώσσες! Γι’ αυτό τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Kinnick προτείνουν τη βιωματική διδασκαλία, που έχει τόσο εκπαιδευτικό όσο και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Όταν το παιδί αντιμετωπίζει το μάθημα ως κάτι ευχάριστο, δεν κουράζεται και μαθαίνει πιο γρήγορα.
Γιατί λοιπόν φροντιστήριο ξένων γλωσσών παράλληλα με το σχολείο;
Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά η ομάδα μας ξεχώρισε από την εμπειρία της τους παρακάτω…
1. Για να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ξένης γλώσσας.
2. Για να έχουν την ξένη γλώσσα περισσότερες ώρες στην καθημερινότητά τους, ώστε να εξοικειώνονται στο μισό χρόνο με αυτή. Όσο η γλώσσα γίνεται οικεία μεγαλώνοντας, ένα μάθημα στο Πανεπιστήμιο ή μία συνέντευξη στα αγγλικά θα γίνεται απόλυτα φυσιολογικά.
3. Για πιο εξατομικευμένη προσέγγιση με βάση τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών αυτό συμβαίνει αναγκαστικά καλύτερα συγκριτικά με το σχολείο, από τη στιγμή που υπάρχουν πιο μικρά group παιδιών και περισσότερος χρόνος.
4. Γιατί η βιωματική εκμάθηση κάνει την ξένη γλώσσα βίωμα.
5. Ένα μικρό παιδί στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών κοινωνικοποιείται ακόμη περισσότερο, αναπτύσσει τις γλωσσικές ικανότητές του και μαθαίνει να λειτουργεί από νωρίς σε μία ομάδα. Συν ότι με τη βιωματική εκμάθηση ανακαλύπτει τα ταλέντα και την κλίση του (π.χ. θέατρο, μουσική, χορός, ζωγραφική) από πιο μικρή ηλικία.
6. Από εκπαιδευτικής άποψης θα μπορούν στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου να έχουν ένα πτυχίο αγγλικών.
Τα επιπλέον οφέλη τα βλέπουμε μέσα από τα ίδια τα παιδιά. Ενθουσιάζονται, γνωρίζουν τον συναγωνισμό και αυτό τα κάνει να προσπαθούν περισσότερο. Μάλιστα μέσα από τον βιωματικό τρόπο εκμάθησης, μαθαίνουν να λειτουργούν πολύ πιο δημιουργικά. Αν σκεφτούμε μάλιστα πόσο συγκεντρωμένοι ήμασταν εμείς στη δική τους ηλικία, την ώρα του μαθήματος της ξένης γλώσσας στο σχολείο, τότε σίγουρα θα επιλέξουμε να γράψουμε το παιδί μας σε κάποιο φροντιστήριο ξένων γλωσσών με ένα πιο πρωτότυπο σύστημα εκμάθησης!