Ποια Είναι Η Καλύτερη Χώρα Του Κόσμου Για Να Μεγαλώσει Ένα Παιδί;

Με πρώτη σκέψη θα έλεγε κανείς ότι το ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει ένα παιδί, δεν εξαρτάται από την τοποθεσία ή τη χώρα αλλά από τους ίδιους τους γονείς και την καθημερινότητά τους. Με μία δεύτερη σκέψη όμως και κατόπιν κάποιων ερευνών που βγαίνουν τακτικά, ειδικά με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, υπάρχουν χώρες που δεν ενδείκνυνται για παιδιά και το αντίθετο.


Τα κριτήρια κατάταξης των ιδανικών και μη χωρών για να είσαι γονιός

Τα βασικά λοιπόν κριτήρια, τα οποία είναι μετρήσιμα και πρωταγωνιστούν στις συγκεκριμένες έρευνες, είναι η θνησιμότητα, ο υποσιτισμός, η εγκληματικότητα, η έλλειψη εκπαίδευσης, η παιδική εργασία, οι πρόωροι γάμοι, ο εκτοπισμός, οι συγκρούσεις, η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι ανθρωποκτονίες.


Οι χειρότερες χώρες για να μεγαλώσει ένα παιδί

Βρίσκονται στη Δυτική και Κεντρική Αφρική, με το 20% των παιδιών να πεθαίνει πρόωρα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και μάλιστα από ασθένεις που σε άλλες χώρες θεραπεύονται! Ακολουθούν η Συρία λόγω του πολέμου και οι Φιλιππίνες λόγω των κινδύνων από φυσικά φαινόμενα όπως είναι ο τυφώνας. Στη συνέχεια μία από τις χειρότερες χώρες για να μεγαλώνει μία μητέρα το παιδί της είναι η Ινδία και γενικά η Νότια Ασία σύμφωνα με τις έρευνες. Τέλος η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι στις δέκα χειρότερες χώρες του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοτά ανθρωποκτονιών.


Οι καλύτερες χώρες για να μεγαλώσει ένα παιδί

Σουηδία, Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Αυστρία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ολλανδία, Καναδάς, Δανία, Γαλλία και Γερμανία. Οι λόγοι; Η ιδιαίτερη προσοχή που δίνει η κυβέρνηση στην παιδεία και το σύστημα εκπαίδευσης καθώς και η ύπαρξη ποιοτικού ελεύθερου χρόνου που επιτρέπει στους γονείς να κάνουν πράγματα με τα παιδιά τους. Έκπληξη στη λίστα των καλύτερων χωρών για να μεγαλώνει κανείς τα παιδιά του είναι το Μεξικό για τη φιλική στάση που έχουν οι ντόπιοι με τα παιδιά και για τον χρόνο που αφιερώνουν οι γονείς στα παιδιά τους, καθώς και η Νότια Κορέα για το εξαιρετικό σύστημα εκπαίδευσης που διαθέτει.

Η Ελλάδα είναι μαζί με την Ιταλία και Ισπανία στις χώρες που παρά τις οικονομικές δυσκολίες προσπαθούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Δεν ανήκει όμως στις επιλεγμένες ως καλύτερες χώρες του κόσμου, για να είσαι παιδί…

About Author

Related posts

Sign Language

During my summer holidays I unfortunately came down with the flu due to carelessness and my sore throat prevented me from talking. Throughout the duration of my sickness I occasionally

Read More