Μεθοδολογία

Μεθοδολογία

img

Όλα τα ωραία ξεκινούν με μία μεγάλη αγάπη…

Κάπως έτσι μελετήθηκε και σχεδιάστηκε η μεθοδολογία των Kinnick English Schools.

Με αγάπη για τις ξένες γλώσσες και το παιδί.

Η επιτυχία μας βρίσκεται στο διαφορετικό και αυτό είναι που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού, δίνοντας το απαιτούμενο κίνητρο για να γίνει όπως λέμε «καλός μαθητής». Ο πρώτος στόχος λοιπόν είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα αγγλικά ή όποια άλλη ξένη γλώσσα διδάσκονται στα σχολεία μας. Πως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο άμεσα και αποτελεσματικά; Μέσα από το παιχνίδι και τις καθημερινές εμπειρίες!

Το πρωτότυπο, δομημένο πρόγραμμα διδασκαλίας μας βασίζεται πάνω στις καλύτερες διδακτικές μεθόδους. Λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι ο κάθε μαθητής έχει τον δικό του τρόπο μάθησης, εκπαιδεύουμε τους συνεργάτες μας να χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα από τεχνικές, κατάλληλα προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις και την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται. Ο χαρακτήρας του είναι καθαρά βιωματικός  και το μάθημά μας αποτελεί διασκέδαση για τους μαθητές μας. Για όλους εμάς, πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία της μάθησης είναι ο ίδιος ο μαθητής, ο οποίος μαθαίνει κάθε στιγμή που είναι κοντά μας, παρέχοντάς του συνεχώς κίνητρα και προκλήσεις.

Η μάθηση δεν περιορίζεται στα στενά όρια της τάξης. Επεκτείνεται στις διάφορες ομάδες που δρουν παράλληλα με τις τάξεις μας αλλά και στις “εξωσχολικές” δραστηριότητες που οργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και μαθαίνουν μέσα από αυτές με “φυσικό τρόπο”. Μαθαίνουν να σκέφτονται, να εκφράζονται και να επικοινωνούν στην ξένη γλώσσα που διδάσκονται χωρίς πίεση και άγχος. Μαθαίνουν να εξελίσσονται ατομικά αλλά και ομαδικά, δουλεύοντας σε ομάδες. Οι εμπειρίες που αποκομίζουν μέσα από αυτή την διαδικασία τους επιτρέπουν να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη, την φαντασία και την δημιουργικότητά τους.

Τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα τεχνολογίας που διαθέτουμε μας βοηθούν να εξελισσόμαστε συνεχώς και να προσφέρουμε στους μαθητές νέα ερεθίσματα. Οι διαδραστικοί πίνακες, τα διαδραστικά βιβλία, η χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή είναι μόνο μερικά από τα “εργαλεία” που χρησιμοποιούμε κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας.

Ο δεύτερος στόχος μας έρχεται ωριμάζοντας κι αφορά στην κατάκτηση του πρώτου πτυχίου. Ενός πτυχίου που θα το θέλει το ίδιο το παιδί, αφού θα έρθει ως φυσική εξέλιξη της εκμάθησης και που τελικά θα επισφραγίσει την αγάπη του για την ξένη γλώσσα. Όσο πιο νωρίς εξοικειώνεται το παιδί με τη διαδικασία των εξετάσεων, τόσο πιο εύκολο του φαίνεται μεγαλώνοντας. Γι’ αυτό το λόγο, προτρέπουμε τους μικρούς μας μαθητές να λάβουν μέρος στις εξετάσεις που τους ταιριάζουν νωρίς, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνους να επιβραβεύεται η προσπάθεια και η επιτυχία τους έτσι ώστε να ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους.

Η μεθοδολογία μας λοιπόν είναι «English out of the box» και κάπως έτσι έχουμε τα δικά μας βιβλία, κάνουμε debate μεταξύ των μαθητών, μαγειρεύουμε, ασχολούμαστε ενεργά με το περιβάλλον και την κηπουρική, βλέπουμε ταινίες, σχολιάζουμε την τέχνη παρέα, πηγαίνουμε εκπαιδευτικές εκδρομές, πέφτουμε στα πατώματα παίζοντας, χορεύουμε, τραγουδάμε και αναπτύσσουμε την κρίση μας μαθαίνοντας να μιλάμε τις γλώσσες της αγάπης.

5000

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

80

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

5

ΣΧΟΛΕΙΑ

40

ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση