Ιταλικά

Μαθαίνουμε Ιταλικά

img

Τα Ιταλικά είναι μία από τις πιο χαρούμενες και ερωτικές γλώσσες! Τα έχουμε συνδυάσει με το στιλ, το καλό φαγητό, το ιδανικό κρασί, τους διασημότερους σχεδιαστές μόδας και ένα αγαπημένο ταξίδι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ιταλική γλώσσα έχει το πιο πλούσιο λεξιλόγιο για το φαγητό και την γαστρονομία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι λόγω της λατινικής ρίζας της συγκεκριμένης γλώσσας, η εκμάθησή της ενισχύει την ευχέρεια λόγου στην αγγλική γλώσσα.

Εκτός όμως από αυτό, η UNESCO αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος τη πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου βρίσκεται στην Ιταλία. Κάθε χρόνο αυξάνονται κατά 15- 20% οι άνθρωποι – κυρίως οι επαγγελματίες- που μιλούν Ιταλικά. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Kinnick έχουν ειδικά τμήματα για παιδιά αλλά και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν Ιταλικά.

Η βιωματική εκμάθηση που εφαρμόζουμε, δίνει στα παιδιά και στους γονείς αυτό που θέλουν… Μία διασκεδαστική ατμόσφαιρα στο μάθημα, με εκπαιδευτικό και δημιουργικό χαρακτήρα, που φέρνει πάντα αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε στην εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας από νωρίς. Γιατί; Βοηθάει στη γλωσσική ανάπτυξη και κριτική σκέψη του παιδιού, προάγοντας την κοινωνικότητα και τονώνοντας την αυτοπεποίθησή του!

Τι κάνει τα Ιταλικά τόσο απαραίτητα στην καθημερινότητά μας;

  • Τα Ιταλικά έχουν λατινική ρίζα. Όπως και το 60% του αγγλικού λεξιλογίου! Έτσι τα Ιταλικά ενισχύουν και την ευχέρεια λόγου στην αγγλική γλώσσα.
  • Υποστηρίζεται ότι περίπου 7. 500 αμερικανικές εταιρείες συνεργάζονται με την Ιταλία και περισσότερες από 1. 000 επιχειρήσεις των Η. Π. Α έχουν τα γραφεία τους στην Ιταλία (General Electric, Citibank, IBM κ.ά.).
  • Τα Ιταλικά έχουν το πιο πλούσιο λεξιλόγιο για το φαγητό και τη γαστρονομία;
  • Ο Μότσαρτ προτίμησε να παρουσιάσει τις περισσότερες όπερές του στα Ιταλικά παρά στα Γερμανικά;
  • Τα Ιταλικά αποτελούν μία σημαντική γλώσσα για περισσότερες ευκαιρίες καριέρας στις τέχνες, στο interior design, στη μόδα, στο graphic design, στο βιομηχανικό σχεδιασμό επίπλων, στη ρομποτική και σε αρκετούς ακόμη επαγγελματικούς κλάδους.

Πόσο χρόνο θα μου πάρει να μάθω ιταλικά;

Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για τη γλώσσα των ιταλικών είναι ενήλικες. Συνήθως πρόκειται για περιπτώσεις, που ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για σπουδές στην Ιταλία (πτυχιακές ή μεταπτυχιακές) και για άτομα που εργάζονται στον κλάδο της τέχνης, της μόδας ή του πολιτισμού. Σε κάθε περίπτωση ένας ενήλικας και κυρίως ένας επαγγελματίας, έχει περιορισμένο χρόνο για μαθήματα. Έτσι η έμπειρη ομάδα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Kinnick συστήνει να ξεκινήσετε ταχύρρυθμα μαθήματα ιταλικών και να μην επιλέξετε τη μέθοδο του “αργά και σταθερά”. Για να μάθεις να μιλάς και να γράφεις Ιταλικά με μεγάλη άνεση, κάνοντας πραγματικά δική σου τη γλώσσα, χρειάζεσαι περίπου 3 χρόνια. Για όσους όμως γνωρίζουν από μικρή ηλικία Γαλλικά ή Γερμανικά, μπορούν να μάθουν Ιταλικά μέσα σε δύο έτη.

Ευκαιρίες Καριέρας από την Ιταλική γλώσσα

Τα Ιταλικά αποτελούν μία σημαντική γλώσσα για περισσότερες ευκαιρίες καριέρας στις τέχνες, στο interior design, στη μόδα, στο graphic design, στο βιομηχανικό σχεδιασμό επίπλων, στη ρομποτική και σε αρκετούς ακόμη επαγγελματικούς κλάδους. Επιπλέον, η καλή γνώση της ιταλικής γλώσσας βοηθά ιδιαίτερα τους σπουδαστές που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε τομείς όπως η Ιατρική, η Φαρμακευτική ή η Αρχιτεκτονική.

Σπουδές στα Ιταλικά

Η Ιταλία, ιδιαίτερα λόγω της κοντινής της απόστασης από την Ελλάδα, είναι πολύ δημοφιλής στους Έλληνες υποψήφιους φοιτητές, ειδικά στους τομείς της Ιατρικής, της Αρχιτεκτονικής, της Φαρμακευτικής και των Καλών Τεχνών. Η χώρα αυτή μας είναι ιδιαίτερα οικεία, αφού τόσο οι άνθρωποι όσο και το μεσογειακό τοπίο, μοιάζουν με αυτά της Ελλάδας. Η Ιταλία είναι πανέμορφη, με πλούσια ιστορία και με καταπληκτική αρχιτεκτονική σε πόλεις, όπως η Βενετία, η Ρώμη, η Φλωρεντία, το Μιλάνο κ.ά. Επίσης, έχει διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Ευρώπης, ξεκινώντας την περίφημη εκπαιδευτική αναρρύθμιση, υπό την ονομασία «Bologna Process».

Σχόλια γονέων