Θεατρικό Παιχνίδι…

Χτίζοντας την ενσυναίσθηση…

Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά μας, να γίνουν ευτυχισμένα στη ζωή τους;
Σε ποιους παράγοντες οφείλεται η δυσλειτουργία ανθρώπων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και η αναπάντεχη κ εντυπωσιακή επιτυχία άλλων με πολύ χαμηλότερο;
Η διαφορά βρίσκεται στις δεξιότητες, που αποκαλούνται «συναισθηματική νοημοσύνη», όπως ο αυτοέλεγχος, ο ζήλος, η επιμονή, η ικανότητα να βρίσκει κανείς κίνητρα για τον εαυτό του, η ικανότητα να αντιλαμβάνεται σωστά, τα συναισθήματα των άλλων.
Οι ικανότητες αυτές μπορούν να διδαχθούν στα παιδιά και να τους προσφέρουν την ευκαιρία, να αξιοποιήσουν το νοητικό δυναμικό τους.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ευφυία δεν οδηγεί πουθενά όταν τα συναισθήματα έχουν κλονιστεί, όταν παραμένουν ένα κλειδωμένο μυστικό.
Ας τους δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία να μάθουν να διαχειρίζονται τον μέσα τους κόσμο, στο ασφαλές πλαίσιο του θεατρικού περιβάλλοντος, με όχημα το λόγο, την κίνηση, το ρυθμό, τη μουσική, τη φαντασία!
Ας τους χαρίσουμε το κλειδί για την ευτυχία…

About Author

Related posts

Sign Language

During my summer holidays I unfortunately came down with the flu due to carelessness and my sore throat prevented me from talking. Throughout the duration of my sickness I occasionally

Read More